Commercial — Paramount Studios

Paramount Studios

  • Commendation - 2014 NSW Australian Institute of Architecture Awards, Heritage - Creative Adaptaion
  • Shortlisted - 2014 NSW Australian Institute of Architecture Awards, Commercial
  • Shortlisted - 2014 National Australian Institute of Architecture Awards, Heritage - Creative Adaptaion
  • Shortlisted - 2014 National Australian Institute of Architecture Awards, Commercial
2013
Artechne
TTW
Simon Wood Photography / The Design Files

Publications

  • Featured on ArchDaily, May 2014
  • Featured in The Australian Design Review, April 2014

The project involved the major refurbishment of the existing heritage listed Paramount Studios building in Surry Hills.

The design response included a new cafe and retail spaces fronting Commonwealth Street opening onto a garden lightwell to the rear. Lift acess is provided to upper floor commercial offices and a rooftop cinema and bar. This open air cinema will be enjoyed by the community as well as providing a communal roof space for occupants of the building. The project is considered to be very complex due to the nature of working on a heritage building and all the associated issues that arise due to this.